viernes, 11 de mayo de 2012

Yo voto por Laia Sanz, piloto de trial

El Periódico, organiza cada año una votación para escoger al catalán del año. Es la primera vez que participo pero lo hago encantado. Hay dos aspirantes que, según mi punto de vista, se lo merecen. Uno, está ligado a mi profesión y, junto a sus hermanos, ha conseguido llevar la cardiología española al máximo grado de excelencia. El otro es una mujer que ha dado "sopas con honda" a muchos deportistas varones. Sus éxitos han sido relativamente poco valorados y, además, es simpática y guapísima (lo demuestra la foto). Lo cierto es que pocos pilotos del mundo pueden decir que tienen un palmarés mejor que el de la catalana Laia Sanz (Corbera de Llobregat, 1985). Como piloto de trial ha conseguido proclamarse campeona del mundo en 11 ocasiones. Además, tiene 10 títulos como campeona de Europa y 4 del Trial de las Naciones (un campeonato en el que se compite por equipos). Pero parecía que no se contentaba sólo con el trial, así que Sanz decidió dar el salto en el Dakar, posiblemente el rally más duro del mundo. El resultado fue todo un éxito: la joven piloto logró subir a lo más alto del podio de la categoría femenina de motos en 2011 y 2012.

Por mi consulta han pasado todo tipo de niños/jóvenes y adultos que han conseguido triunfar gracias al esfuerzo, sacrificio y tesón: actores, atletas olímpicos, corredores de fórmula 1, abogados, médicos, artistas, miss España...y, por supuesto, Laia. Es reconfortante ver como, de alguna forma, he contribuido a que estuvieran en las mejores condiciones físicas y mentales para lograr el éxito.

5 comentarios:

Sanz Pla-Giribert dijo...

Santi, sempre estarem super agraïts com a pares, per la teva dedicació i saviesa. La tranquilitat que hem viscut , al tenir- te com pediatre no te preu. Gràcies.

Dr. Santi dijo...

Vosaltres sou un exemples i jo us recordo molt.

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Anónimo dijo...

Doncs el trial fa molt malbé la natura amb les seves motos erosionants i castigadores de les arrels de les plantes. Mentre els trialeros estiguin tancadets indoors perfecte, però a la que surten fora són molt dolents per al camp i per a nosaltres els passejants.
No trobo que sigui un esport massa sa ni massa educatiu, francament.
A més, els motoristes sovint són molt maleducats i avassallen als caminants de mala manera, els quals, si ens queixem perque hem de saltar a la cuneta, a sobre som acusats d'intolerants.
Molts corriols de la zona on visc estan erosionats greument a causa del pas continu de motos.
No qüestiono que aquesta noia pugui ser una persona excel·lent, però l'esport que practica no em sembla gaire exemplar. És la meva opinió, sé que mal vista en un pais on el lobi de la moto és molt fort, i els que estimem la natura som pocs.

Dr. Santi dijo...

Comprenc la seva queixa. No obstant això, estem davant un problema d'educació, urbanitat i de legislació. L'educació i el respecte pels altres, al nostre país, brilla per la seva absència en tots l'àmbits i nivells culturals. Una comparació senzilla, que no té res a veure amb el que estem comentant, em fa vergonya entrar en els lavabos públics. Si en els de homes, amb menys dificultat a orinar, ja repel·leix per la brutícia no em puc imaginar el que ha de ser en el de dones.

Hi ha molts esportistes respectuosos amb el medi ambient. A l'àrea de les motos prohibiria la circulació d'una marca mítica pel soroll que genera: Harley-Davidson