martes, 16 de noviembre de 2010

Barcelona Digital (Bdigital) , ¿emprendedor? ¿para qué?

Se hizo una convocatoria que acaba de aparecer en los medios de comunicación a bombo y platillo con el título "Barcelona acoge el primer congreso especializado en aplicaciones móviles" por el centro tecnológico Barcelona Digital dedicado a las aplicaciones para móviles (Apps), un mercado que se preve de gran crecimiento hasta el 2013.

Saben ustedes de mi interés sobre un trastorno silencioso que afecta a millones de niños, jóvenes y adultos de todo el mundo. La enuresis nocturna (mojar la cama por la noche). Tras tres años de trabajo me han concedido la patente de una alarma nocturna con un sensor de humedad, conectada a uno o varios móviles para despertar/avisar al niño o al adulto. Aparte, tiene otras posibilidades como avisar si un niño cae al agua o una persona con incontinencia de orina (joven o anciana) que no se da cuenta que se le escapa durante el día.

Esta invención/patente desarrollada gracias al apoyo de Innova, una división para la promoción de nuevas tecnologías, del Hospital y la colaboración de la UPC, la presenté a esta convocatoria. Primera carta de respuesta:

Enviado el: martes, 05 de octubre de 2010 12:26
Para: Santiago Garcia-Tornel Florensa
Asunto: BDigital Apps - Sessió e-health

Benvolgut Santiago,
Arrel del Call for Apps que vam llençar, hem considerat que la teva proposta pot encaixar en una de les sessions temàtiques de la tarda, en concret la d'e-health. Així que et proposem la possibilitat de participar en el BDigital Apps com a ponent per a que ens vinguis a presentar l'aplicació que ens has fet arribar via formulari.

La sessió en la que participareu tindrà un horari de 15:00 a 18:30hores (amb un break de 15 minuts) i englobarà 10 sessions de diferents temàtiques en relació amb les Apps. Cada una d’aquestes serà d’uns 20-30 minuts de duració i estarà composta per  2 o 3 ponents. D’aquesta manera, cada ponent tindrà 7-10 minuts d’exposició. Com pots veure hem volgut crear un format de ponències amb un tarannà innovador per tal de dotar  las conferències de dinamisme i frescor.

Com seran 7-10 minuts de ponència, us demanem que aquesta sigui àgil, amb ritme, etc. L’objectiu es que cada 10 minuts aconseguim que els assistents es quedin amb ganes de veure la següent i la següent...

Dins de les diferents sessions temàtiques us hem ubicat en la sessió d'e-health i compartireu protagonisme amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l'empresa universal doctor  i la UOC.

Necessitaria que em passessis per una banda una fotografia (del ponent) per penjar al web, així com el càrrec que desenvolupes a l’empresa i quatre línies descriptives de la teva intervenció.

La vostre intervenció tindrà lloc a l’auditori del CosmoCaixa que té capacitat per a més de 300 persones. Estem convençuts que per la qualitat de les ponències, serà tot un èxit!

Quedo a l’espera que m’enviïs la informació sol·licitada,
Estic a la teva disposició per a qualsevol dubte,
Atentament,

Para lo no catalano parlantes, el resumen es sí, aceptada. Empiezo a preparar la documentación y la presentación con el trabajo que eso conlleva.

Días después, recibo otra:
Enviado el: miércoles, 13 de octubre de 2010 16:13
Para:

Benvolgut Santiago,
Aquest matí ens hem reunit amb el Comitè de Programa i degut a l'allau de propostes i l'alt nivell de les mateixes hem hagut de descartar algunes possibles participacions que ja teníem agendades com la vostra. Així que lamentem comunicar-te que finalment no comptarem amb tu en la sessió d'E-health.
El motiu principal es que realment el vostre projecte,  tot i que es realitza des d'una aplicació mòbil no és una "app". I es clar, el nostre és un congrés d'Apps, com el mateix nom indica.
Tot i això, si et sembla bé, estem en contacte de cara a altres actes, debats o fòrums que organitzem sempre al voltant de les noves tecnologies per poder comptar amb la vostra participació en  un dels esdeveniments que organitzem  i puguis venir a explicar-nos aquest o altres projectes que segur serán de l'interés dels assistents.

Gràcies per la teva comprensió,
Rep una cordial salutació,


G. F. C.
Tècnica de Projectes
Difusió, promoció i formació

BARCELONA DIGITAL CENTRE TECNOLÒGIC
R
oc Boronat 117, 5a planta, 08018 Barcelona
Tel. +34 93 553 45 40 - Fax. +34 93 553 45 41
Para lo no catalano parlantes, el resumen es no, rechazada.

En resumen, no han entendido nada y me han movilizado inútilmente. Es una aplicación descargable para cualquier móvil que sólo precisará un pequeño sensor. Probablemente será más importante tener un Apps con los restaurantes con estrella Michelin...

Da la impresión  de que un emprendedor nace como chascar los dedos o eso es lo que parece al leer la prensa diaria. De pronto, los necesitamos con urgencia y cuando sale uno... se le anima pero se le pisa, también, como una cucaracha.

5 comentarios:

Esther dijo...

Mucho ánimo y siga con su labor. Su invento es estupendo. Sabemos que vivimos en una sociedad mediática e idiotizada.
Mi hija de 5 años no tiene eneuresis pero si algún escape y cuando me despierta para decírmelo siempre recuerdo sus palabras, no pasa nada, hago los cambios necesarios y a la mañan siguiente mi hija se lo cuenta a su padre o abuela y les dice que se ha hecho pis, que su mami le dio un beso y que no pasa nada.
Eso lo he conseguido gracias a usted.

mar callau dijo...

Uf...benvingut al club Dr. Santi! Quan tenia 28 anys i només 5 anys d'experiència em vaig decidir a muntar la meva empresa amb tota la il·lusió del món! Tindria una consultoria!! Esperava que alguna ajuda com a noia, jove, i que em volia ubicar a la província de tarragona tindria alguna ajuda...no sé, alguna cosa ni que fós per comprar un pc. Doncs res de res! Resulta que paraules literals d'una funcionària: si no eres maltratada, drogadicta o inmigrante nada de nada...Amb aquests anys (l'empresa en farà 6) he contractat més de 13 persones, hem obert dos seus i estem fent R+D+i. Però tot amb fons propis. No hem pogut accedir mai a cap subvenció. Ni cinc...Hem mirat programes com el Torres Quevedo perquè tenim enginyers en telecos i informàtics fent recerca però res, ho veuen com un producte. I en què hem d'investigar doncs? Evidentment que si les empreses invertim és en recerca per poder vendre-ho! Uf Dr...és molt indignant, i més tal i com està el pati! És tan trist que se't passen les ganes de fer res. Com sempre té més raó que un sant!

Anónimo dijo...

Sin palabras... Mi hijo, paciente suyo, tiene algo mas de 3 anyos (siento lo de la ny, no se encontrar la letra enye en el iPhone ) y ya controla los esfínteres durante el día, pero por la noche no hemos podido sacarle el panyal todavía .Y gracias a usted no me obsesiona el tema ni tenemos ningún trauma (ni el niño ni los papas).
Siga en su empeño, pero no espere nada de unas autoridades que no ayudan a los emprededores, pero que destinan 20 millones de euros de NUESTROS impuestos a los ni-ni... ,
Marisa

Anónimo dijo...

Para su información debería retirar los datos personales de la persona en cuestión ya que ésta podría denunciarle por vulnerar la LOPD...

Dr. Santi dijo...

Gracias. Me parece adecuada su aportació. Rectifico